Tog

Hvorfor tager du ikke toget? At køre med tog er en komfortabel, fleksibel og hurtig måde at rejse på – og rejsetiden kan udnyttes fuldt ud – til afslapning, forretninger eller en god snak med en (måske ny?) ven. Det er nemt at bestille en togbillet – og du vælger, om du ønsker en rejse med fokus på arbejdsro og god personlig service eller blot de billigste togpriser.

Med en topfart på 180 km/timen kører både IR4 og IC3-tog over det ganske danske land – med togafgange fra f.eks. Padborg i syd, Frederikshavn i nord, Esbjerg i vest og København i øst! Togdriften i Danmark ejes primært af DSB, men på visse strækninger kører tog, som ejes af regionale trafikselskaber, som f.eks. Arriva.

Det første IC3-tog i Danmark, blev navngivet i Odense af Kronprinsen i 1989, med navnet H.C Andersen, og med udsmykninger/motiver fra mange af hans berømte eventyr. Alle IC3-tog er sidenhen navngivet med byen, hvor toget er indviet, togets navn og en kunstner/udsmykningstema. F.eks er togsæt nr. 5088 fra København, navngivet ”Tivoli. Georg Carstensen” med udsmykninger af fotos fra Tivoli.

I videreudvikling af det dieseldrevne IC3-tog blev IR4 indsat i 1995, som i forhold til dets forgænger er elektrisk og består af 4 vogne – mod tidligere 3. IR4 var oprindeligt projekteret som regionaltog, men er sidenhen også indsat på elektrificerede strækninger som fjerntog.

Gør det nemt at planlægge dine togrejser! Find din togplan og tog tider med Turen.dk.

Søg Turen