Bus- og togtider

Skal du ud at rejse med bus eller tog, enten en enkelt eller retur, skal du jo vide hvornår du kan komme med. Alt efter om du pendler hver dag eller blot skal en enkelt tur, er det vigtigt at vide, hvornår du skal med og om du eventuelt skal tage højde for at indberegne ekstra tid, hvis du skal skifte bus eller videre med tog til din endelige destination. Gør det nemt og tjek dine bustider og togtider med Turen.dk

Hvis du som borger er afhængig af, eller af og til benytter dig af de kollektive transportmidler, skal bussen og toget afgå og ankomme som planlagt efter køreplanen. Det er jo det du har at navigere efter og stoler på. Mange danske borgere benytter sig hver dag af tog og busser enten til arbejdspladsen eller uddannelse, og hvis bussen eller toget ikke kommer som forventet, vil mange miste mobilitet og det giver ikke tilfredse borgere.

Når du tjekker bustider i køreplaner og på de mange stoppesteder, er det de tidligste afgange og de er afhængige af den øvrige trafik. Et busselskab med en målsætning om at øge den kollektive trafik, taber tid og har ikke mulighed for at overholde køreplanen, hvis der er hindringer for bussernes fremkommelighed. Hjælp bussen: kom i ordentlig tid, vær synlig og eventuel lige penge.

En øget tilslutning til kollektiv trafik – som busser og tog, kræver en konstant forbedring og justering af bus- og togtider. Kunderne ønsker kvalitet, som kan måles i, hvor langt der er mellem stoppested og hyppigheden af antal afgange. Hyppigheden er afhængig af busselskabernes økonomiske rammer og behovet. Direkte ruter sikrer kortere rejsetider til arbejde og skole og det er det borgerne vil have.

Med mobile løsninger får du nem adgang til oplysninger om de reelle afgangs- og ankomsttider og du kan få informationer om din samlede rejse. For du har jo allerede tjekket de faste afgangstider hjemmefra via internet eller telefon?

Du kan tjekke bus- og togtider og se din smalede rejse via Turen.dk

Vidste du...?

  • Der kører 590 buslinjer på hele Sjælland. (kilde movia.dk)
  • Hver dag køres der på de danske skinner 1.882 passagertog og 1.127 S-tog (kilde: bane.dk)
Søg Turen