Taxa - taxi

Kør med taxi – det er både nemt og bekvemt. Du bliver hentet, når du vil, hvor du vil – og kørt lige til din rette destination. Med Turen.dk kan du planlægge din rejse med forskellige transportformer – du kan sågar erstatte noget – eller det hele – af din rejse med taxa. Hvad der er nemmest for dig.

Vi kører i dag med taxa eller taxi, nogle kalder det hyrevogn. I gamle dage hed det oprindeligt taksameterdroske eller taksameter. Men fra cirka 1945 blev ordet ”taxi" for første gang anvendt offenligt. Hvilket også er det internationale ord. Og af hensyn til udenlandske turister har Trafikministeriet krævet, at en godkendt taxachauffør har et taxi-skilt på sin vogn.

Husker du Herman? En gemen taxa-skurk i den danske tv-serie ”Taxa”, som rullede over tv-skærmene i mange danske hjem i 1990’erne. Om livet i og omkring en lokal taxi-central i København, hvis eksistens blev truet af den konkurrerende taxi-central med Herman som frontfigur.

Taxierhvervet er et lovreguleret erhverv, og derfor sikrer dig en taxi døgnet rundt – uanset om det er en bestilling til taxi i København, Køge eller Kolding. Og ved at bestille taxien online eller via smartphone er det blevet endnu nemmere. Du kan sågar også få taxi priser på hele din rejse regnet ud med det samme. Ingen overraskelser - det er da smart.

Klik her og bestil din rejse/taxa med Turen.dk

Vidste du...?

  • Hedder det taxa eller taxi?
    Du kan sige begge dele, når det gælder en form for transport, på niveau med bus og tog.
Søg Turen