DSB

Kom med – tag turen med DSB og rejs med tog i både indland og udland. Du kan rejse til og fra knudepunkter som Odense, København, Aarhus, Aalborg, Esbjerg og sågar helt ud i Europa, hvis Danmark er blevet for lille. Mulighederne er mange med DSB og du kan vælge din rejse efter dit behov. Du kan køre med DSB via Turen.dk.

Hvad end din togrejse er kort eller længerevarende, en enkelt eller retur, eller du blot skal tjekke togtider for at modtage en kær ven eller familiemedlem, er det svært at komme uden om DSB. DSB tog kører land og rige rundt og forbinder Danmark på kryds og tværs. Dog med undtagelser af visse jernbanestrækninger, som er privatejede af bl.a Arriva.

Den første offentlige jernbanestrækning åbnede i 1847 mellem København og Roskilde og udgjorde tredive kilometer skinner. Sidenhen blev jernbanenettet udbygget af forskellige jernbaneselskaber, men Danmarks første statsejede jernbanestrækning udgjorde i 1867 301,3 km. Tanken var at forbedre forbindelserne mellem Danmarks landsdele. Hermed oprettedes færgeforbindelse mellem Fyn og Sjælland via Korsør og Nyborg. Danske Statsbaner blev grundlagt i 1885 og med direkte vognforbindelse til Sverige og Norge via dampfærge fra Helsingør-Helsinborg, havde DSB gjort det muligt at rejse med tog til vore naboer mod nord.

DSB består i dag af moderselskabet og en række selvstændige aktieselskaber, som DSB S-tog, der dækker hele Hovedstadsområdet. Med 80.000 dagligt rejsende fra og til Hovedbanegården i København vil du som passager fremover møde en række farverige budskaber, som for at sikre en så gnidningsfri rejse som muligt og tog til tiden, appellerer til dig om at udvise ”lidt omtanke” for togene, medrejsende og dig selv.

DSB gør det nemt for dig at være kunde og tilbyder at du kan købe din DSB-billet via nettet, på mobilen, i automaten eller billetsalg. Du kan også gøre det endnu nemmere og...

Planlæg hele din rejse med bus, tog eller taxi med Turen.dk

Vidste du...?

  • DSB har over 10.000 ansatte og har over 198 mio. rejser om året.
  • En ”chopper-regulering” er ikke noget med motorcykler, men er i stedet et begreb der dækker over computerstyring til banemotorer.
Søg Turen