Busplan og køreplan

Pendler du dagligt til arbejdspladsen eller uddannelse eller har du bare brug for en gang i mellem at benytte de offentlige transportmidler, så skal du jo vide, hvornår din bus eller tog kører. Og måske har du ikke lige en køreplan ved hånden. Med Turen.dk finder du nemt en ruteplan og en samlet oversigt over dine bus- og togtider, som passer ind i dit program.

At lave en ruteplan, hvad enten det er til bus eller tog, er et kæmpe puslespil. Borgere har forskellige behov – til destinationer til frekvens af hyppighed og antal stoppesteder til, at afgange og ankomst skal passe med de øvrige busser og tog. Direkte ruter sikrer en kortere rejsetid, men der skal også planlægges ruter, der tager hensyn til de borgere, som ikke har adgang til de direkte ruter. I landzonen er der længere mellem stoppesteder og afgange end i byzonen. Hyppigheden afhænger helt af for eksempel busselskabets økonomiske rammer.

Som passager har du også et medansvar for, at bussen eller toget kører til tiden. Forvent derfor ikke, at buschaufføren vil samle dig op, hvor det passer dig, men stil dig ved det afmærkede stoppested anført i den pågældende køreplan og vær synlig. Hvis du skal videre med en anden bus eller tog, læg ekstra ti minutter til omstigningen. Det er jo ikke bussens skyld, hvis der er meget trafik og du ikke når den næste bus.

Som passager er du afhængig af bussernes fremkommelighed og dermed rettidighed, men du oplever måske af og til, at bussen er forsinket eller bare proppet? Du vil derfor gerne finde andre alternativer til ruter eller afgange til din ønskede destination? Søg din rejse med Turen.dk og kører bussen eller toget ikke hele vejen, kan du nemt erstatte en del af – eller hele rejsen - med taxa.

Klik her og se din rejse med Turen.dk

Vidste du...?

  • Uden for byerne har passagerer mulighed for at standse bussen, både for af- og påstigning. Dog med kravet om, at der minimum skal være 300 meter til næste stoppested.
  • Ved driftsforstyrrelser har passagerer mulighed for at benytte Rejsegarantien og derved at tage en taxa på busselskabets regning, såfremt bussen er mere end 20 minutter forsinket.
Søg Turen