Århus - Aarhus

Besøg byen med attraktioner for alle. Hvor historier bliver levende i Den Gamle By, hvor du kan se byen gennem regnbuen på Aros, mærke suset i Tivoli Friheden og fylde øregangen med koncerter fra Århus Musikhus. Besøg Jyllands hovedstad – planlæg din rejse til Århus med Turen.dk

”Åens Munding” – Aros (Århus) er anlagt ved udløbet af Århus Å, som allerede tilbage i 700-tallet var hovedfærdselsåre og dermed en nødvendig forudsætning for en blomstrende by. Gennem tiderne har Århus udviklet sig fra industri- og havneby op gennem 1900-tallet til i dag at være et finansielt, uddannelsesmæssigt og kulturelt centrum for hele Jylland.

Århus Kommune har godt 320.000 indbyggere og med masser af restauranter, caféer, shoppe-muligheder og attraktioner et trækplaster for mange turister – fra både ind- og udland. Derudover findes et rigt udvalg af uddannelsesmuligheder, hvor Århus Universitet er læringscentrum for mange studerende.

Med Århus’ placering i en ådal og dens bydele placeret omkring på bakker, kan det være en hård affære for en cyklist. Byen er kendt for sine lange stigninger og det går ofte op ad bakke. Området indenfor Ringgaden kendes som Århus Indre by – og indbefatter bl.a. Århus Hovedbanegård: destination eller udgangspunkt med tog, samt regionale/lokale busruter. Så undgå bakkerne - tag bussen eller bestil en taxi.

Se her hvordan du nemt planlægger din rejse til Århus

Vidste du...?

  • At Århus den 1. januar 2011 fik byttet ”Å” ud med ”Aa”, men nu har fået tildelt et ”Ø” – gældende for den kystnære bydel på havnen.
Søg Turen