Aalborg

Besøg Nordjyllands hovedstad med dobbelt ”A” og postnummer 9000. Byen som består af meget mere end akvavit, beværtninger og cement. Hvor et gammelt havnekvarter er forvandlet til en arkitektonisk perle, elektricitetsværk til kulturelt kraftcenter og gamle gravhøje fortæller historier om vikingetiden. Planlæg din rejse til Aalborg med Turen.dk

Med over 201.000 indbyggere i Aalborg Kommune er byen Danmarks tredjestørste beliggende i det nordlige Himmerland. Byen som allerede blev grundlagt i vikingetiden, gjort til købstad i 1342 og Danmarks største by indtil 1880’erne, hvor Aarhus overtog førstepladsen. Aalborg har, siden tidernes morgen, altid været et trafikalt knudepunkt, som godt overfartssted over Limfjorden.

Mange forbinder nok  med industri, primært cement- og spiritusfabrik, og den berømte Jomfru Ane Gade, som tiltrækker gæster til nattelivet fra nær og fjern. Aalborg byder desuden på masser af kultur, natur og aktiviteter. Der er noget for alle.

Opdag Aalborg - se hele byen fra Aalborg Tårnet, stedet hvor man kan spise is i 55 meters højde. Besøg den afrikanske landsby i Aalborg Zoo, find ud af hvordan mennesker levede i vikingetiden ved Lindeholm Høje. Kig på kunst, se film eller oplev kultur i det tidligere elektricitetsværk Nordkraft, som også er titlen på en bog.

Som Danmarks største indenrigsrute og med mere end 20 daglige afgange til og fra København, er Aalborg Lufthavn en vigtig livsnerve for byen. Med adskillige tog- og busafgange til Aalborg giver det besøgende til byen mange muligheder – hvad enten det er forretning eller fornøjelse.

Kom nemt til Aalborg med bus, tog eller taxa med Turen.dk

Vidste du...?

  • Siden 1984 kunne Aalborg stave sig med ”dobbelt A” eller ”å”. Men i daglige tale omtales byen med ”dobbelt A”.
  • Aalborg havde indtil 1516 monopol på saltede sild.
Søg Turen